Πολλοί προσπαθούν να μας πείσουν πως οι εκλογές ούτε ακυρώθηκαν, ούτε αναβλήθηκαν απλά θα ακολουθηθεί η “νόμιμη καταστατική διαδικασία”.

Προσπερνώντας το ότι οι συγκεντρωμένες υπογραφές μας για άμεση σύγκλιση ΓΣ αγνοήθηκαν προκλητικά, ας δούμε το σενάριο σύμφωνα με τη σημερινή δεδομένη πραγματικότητα:

  • Θα συγκληθεί άμεσα….. εξελεγκτική επιτροπή για τον έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων του 4μήνου. Δουλεύοντας ταχύτατα…… θα παραδώσει πόρισμα σε 15-20 ημέρες, ήδη θα βρισκόμαστε περί τις 5-10 Ιουνίου.
  • Θα συγκληθεί νέο ΔΣ προκειμένου να ψηφίσουν οι παρατάξεις επί του πορίσματος και να προκηρυχθεί εκλογοαπολογιστική ΓΣ το ταχύτερο δυνατόν……. αρχές Ιουλίου το νωρίτερο.
  • Όλα καλά, μόνο που βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου….. Ξενοδοχεία όλα πλήρη, μέχρι και οι κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ είναι σε χρήση από τα παιδιά μας.
  • Με κάποιο θαυμαστό τρόπο, έστω πως βρίσκονται οι απαραίτητες κλίνες….. Μα, αυτή την εποχή είναι πανάκριβα και τα οικονομικά του συλλόγου πενιχρά (Ο ταμίας ήδη ενημέρωσε εγγράφως κάθε ενδιαφερόμενο για την κακή οικονομική κατάσταση).
    Ας συμβάλλουν επομένως λοιπόν οι συνάδελφοι της περιφέρειας στο κόστος της συμμετοχής τους….Αστειεύεστε βέβαια, θα κάνουμε ΓΣ των…Αθηναίων; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!
  • Γίνεται όμως ένα ακόμα θαύμα και εξασφαλίζεται το απαραίτητο κεφάλαιο, φθάνουμε σε εκλογοαπολογιστική ΓΣ και απόφαση για πρόωρες εκλογές σε ένα μήνα το νωρίτερο. Μπράβο μας!
  • Τώρα όμως είναι Αύγουστος! Δικαστικοί και εκλογικοί αντιπρόσωποι είναι σε διακοπές, όπως και πολλοί από τους ψηφοφόρους συναδέλφους. Πάμε λοιπόν αναγκαστικά για …. Σεπτέμβριο.
  • Πολύ ωραία εποχή!! Μόνο που…. έχουμε βουλευτικές εκλογές!! Αναγκαστικά λοιπόν τον….Οκτώβριο!!
  • Αφού φτάσαμε λοιπόν στον Οκτώβρη, κρίμα δεν είναι να μπούμε σε διπλά έξοδα, γιατί να μην περιμένουμε τον νέο χρόνο που θα γίνει ούτως ή άλλως τακτική ΓΣ;

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ;

ΤΕΛΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

Υ/Γ1: Όλα αυτά αγνοώντας τον κίνδυνο διορισμού ΔΣ από το πρωτοδικείο.

Υ/Γ2: Σε ευθεία ερώτησή μου χθες σε υψηλόβαθμο μέλος του Προεδρείου αν μετά το αποτέλεσμα της ΓΣ αισθάνεται πως έχει θεσμικό και ηθικό δικαίωμα να αναζητήσει και διαπραγματευτεί λύση στο πρόβλημά μας η απάντησή του ήταν σαφέστατη: “ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΑΙ”. Για μένα αυτός είναι ο κύριος λόγος των μεθοδεύσεων και καθυστερήσεων.

Υ/Γ3: Παρακαλώ οποιονδήποτε νομίζει πως υπάρχει πιο αισιόδοξο ρεαλιστικό σενάριο να το παρουσιάσει.