Σημερινή συνεδρίαση Δ.Σ. με θέματα (τα όρισαν οι ίδιοι):

  1. Καθορισμός έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για αρχαιρεσίες – Εκλογικές διαδικασίες.
  2. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός τετραμήνου 2019.
  3. Εντολή στην Εξελεγκτική Επιτροπή για διαχειριστικό έλεγχο τετραμήνου 2019 και σύνταξη σχετικής έκθεσης.

Επειδή υπήρξαν δικαιολογημένες αντιδράσεις σχετικά με την αναγκαιότητα Απολογισμών για τετράμηνο αναγνώσθηκε μια γνωμάτευση τεσσάρων (!) νομικών ότι απαιτείται η διενέργεια απολογισμών για το διάστημα αυτό. Τα όσα ακούσαμε «δικαιολόγησαν» την επιμονή της πλειοψηφίας να μην δώσουν γραπτά αυτή την γνωμάτευση, η οποία προφανώς πληρώθηκε από τις εισφορές μας. Ελπίζω να κοινοποιηθεί κάποια στιγμή για να έχουμε δυνατότητα να την αναλύσουμε με βάση το καταστατικό.

Αλήθεια τόσα χρόνια που τα νέα Δ.Σ. παραλάμβαναν Μάϊο-Ιούνιο γίνονταν απολογισμοί για το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως την ημερομηνία παράδοσης-παραλαβής? Το 2017 που το Δ.Σ. ανέλαβε το Σεπτέμβριο είχαν γίνει απολογισμοί οκταμήνου? Όχι οι απολογισμοί, και σύμφωνα με το καταστατικό γίνονται σε ετήσια βάση. Και κάθε νέο Δ.Σ. οφείλει να παραλαμβάνει από το προηγούμενο και να «απολογείται» στο τέλος του χρόνου.

Βέβαια με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκε μια παράταση ζωής για το παρόν καταψηφισμένο Δ.Σ. η οποία μπορεί να είναι και 15-20 μέρες αν τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής ασχοληθούν «ζωηρά» με τους απολογισμούς.

Προφανώς όμως δεν είναι αρκετή αυτή η παράταση γιατί κάπου εκεί ενεπλάκη και το ενυπόγραφο αίτημα μας για διενέργεια Γ.Σ. και η συνεδρίαση ξέφυγε. Μέχρι που κάποια στιγμή ανακάλυψαν ότι προ ημερών είχαν γραφτεί στο FB (!) υβριστικά σχόλια. Μπορεί αυτά που επικαλέστηκαν να ήταν ανώνυμα και να ενοχλήθηκαν από την αναφορά της οδού, ήταν όμως ικανά να διαλυθεί η συνεδρίαση χωρίς να πάρει καμιά απόφαση για τα θέματα που οι ίδιοι έθεσαν. Άλλες 7-10 ημέρες παράταση ζωής για το καταψηφισμένο Δ.Σ., μέχρι την επόμενη συνεδρίαση.

Τώρα που κέρδισαν κάνα μήνα ζωής έχουν το χρόνο να ψάξουν αν υπάρχει άλλος Σύλλογος στην Χώρα μας είτε συνδικαλιστικός, είτε εξωραϊστικός, είτε αθλητικός, είτε εθνικοτοπικός που το Δ.Σ. του παραμένει στη θέση του με καταψηφισμένους απολογισμούς. Δεν θα βρουν. Και επειδή προσπαθούν να δώσουν διάφορες ερμηνείες στο αποτέλεσμα της 11/4/2019 αυτό που δεν αλλάζει με τίποτα είναι ότι καταψηφίστηκαν οι απολογισμοί τους και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά.

Όσον αφορά το γεγονός ότι έβαλαν σε ψηφοφορία το αίτημα για Γ.Σ. που το συνόδευαν 800 περίπου υπογραφές μας, ας ρίξουν μια ματιά στο άρθρο 9 του Καταστατικού και ας έχουν υπόψη τους ότι οι διατάξεις του δεν τίθεται σε ψηφοφορία στο Δ.Σ. Ας ρωτήσουν σχετικά και τους νομικούς συμβούλους.

Την Παρασκευή εκπνέει η προβλεπόμενη προθεσμία και θέλω να πιστεύω ότι οι συνάδελφοι που είχαν την πρωτοβουλία της συλλογής των υπογραφών αλλά και εμείς που υπογράψαμε θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος απέναντι στην αυθαιρεσία. Γιατί είναι αυθαιρεσία να αγνοεί κανείς τις υπογραφές 800 συναδέλφων αλλά και το Καταστατικό.

Συγχωρείστε με για την φλυαρία αλλά έτσι κι αλλιώς για το θέμα αυτό θα χυθεί πολλή μελάνη.