Καταστατικό παράταξης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πέρασαν 15 μήνες από τότε που η Τράπεζα αυθαίρετα και παράνομα μας στέρησε την επικούρηση. Ένα μεγάλο διάστημα που χαρακτηρίστηκε, πέρα από την αναλγησία της Τράπεζας και από το γεγονός ότι ο ΣΣΕΤΕ στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Είτε από υποκειμενική αδυναμία των μελών του Δ.Σ. να χειριστούν μια τόσο σοβαρή κατάσταση είτε λόγω προσωπικών και μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων.

Τα τελευταία επίσης χρόνια ο αριθμός των συνταξιούχων, βαίνει αυξανόμενος με αποτέλεσμα την αλλαγή της ηλικιακής κατανομής εντός του ΣΣΕΤΕ. Η νεώτερη γενιά των συνταξιούχων, η πιο αδικημένη, αποτελεί σήμερα σχεδόν το 1/3 των μελών. Μια γενιά που, κατά τεκμήριο, διαθέτει γνώση και ικανότητα.

Λίγο ως πολύ είναι σε όλους γνωστή η εκφυλιστική κατάσταση του Συλλόγου και η εικόνα με τα διάφορα στιγμιότυπα που λαμβάνουν χώρα, σε σχέση τόσο με την εσωτερική λειτουργία του, όσο και με εκείνα τα πραγματικά ποιοτικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά που πρέπει να υπάρχουν ώστε να πείθουν τα μέλη και να οδηγούν στην αναγκαία συσπείρωση που να μετατρέπεται σε παρουσία και συμμετοχή σε δράσεις, όπως απαιτούν οι περιστάσεις.


Ο αγώνας όμως δεν σταματάει στο Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε. Οι επόμενες επιθέσεις θα είναι ενάντια στην κύρια σύνταξη, στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ., στις περιουσίες μας και εν τέλει στη ζωή μας.